Kunstnerisk leder


Frank Havrøy av Guri DahlVår kunstneriske leder er Frank Havrøy (1969). Han er sanger og komponist bosatt i Oslo. Han har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og Statens operahøgskole, og har studert komposisjon med lærere som Lasse Thoresen og Kjell Habbestad. Som sanger har han studert med Svein Bjarkøy og Folke Bengtsson.

Frank er sterkt etterspurt som sanger både innenfor klassiske sjangere, men også som en sanger som behersker flere sjangere. Han har spesielt markert seg innenfor samtidsmusikk og har et uttrykksregister som spenner fra normal klassisk sang til overtonesang, folketoneeffekter og improviserte utvidede vokalteknikker.

Frank har vært medlem av vokalensemblet Nordic Voices siden 1997. Med dem har han turnert verden rundt og gitt ut plater med et stort internasjonalt nedslagsfelt. Frank debuterte i 2011 som skuespiller ved Nationaltheatret med barneteaterstykket «Istialia» og har siden vært aktiv innenfor sceneprosjekter, spesielt innenfor musikkteater. Frank avsluttet i 2015 sitt doktorgradsarbeid og mottok for det graden av PhD.