Dirigentteam


Pål-Are Bakksjø (1976) har vært engasjert som Ylajalis dirigent på de aller fleste av våre prosjekter, og har hatt hovedansvar for kunstnerisk profil og ensemblets produksjon og utvikling siden 2009. Fra 2015 har Ylajali videreført den kunstneriske og musikalske ledelsen av ensemblet på flere måter. Det har vært ved å blant annet utvide samarbeidet med Frank Havrøy. Ensemble Ylajali og Pål-Are Bakksjø har samarbeidet jevnlig med Havrøy de siste årene, et samarbeid vi har formalisert, og Havrøy er nå engasjert som ensemblets kunstneriske leder. Ylajali ønsker i større grad enn tidligere å samarbeide med dirigenter og musikalske ledere med ulik bakgrunn og kompetanse. Ensemblet har en stor produksjon til amatører å være, og ønsker fortsatt å ivareta sjangermessig bredde. Ylajali har derfor fra 2015 opprettet et dirigent-team som alle vil lede prosjekter med ensemblet de kommende år.

Frank Havrøy, se under «Kunstnerisk leder»

Pål-Are Bakksjø (f.1976) har sin utdannelse i korledelse fra Universitetet i Tromsø. Han har bred erfaring som dirigent, sanger, allsidig musiker, frilansdirigent og kursholder, med erfaring fra Vokal Nord, Kammerkoret Saga, Vocal Art m.fl. Han er en betydelig kapasitet innen kor, med kompetanse, erfaring og evner som gjør ham etterspurt både lokalt og nasjonalt. Pål-Are ble tildelt prisen for beste dirigent under Norges korforbunds landskonkurranse i 2011. Han har ledet Ensemble Ylajali til to førstepriser i landskonkurransen for kor (2011) og to førstepriser i Concorso Corale Internazionale i Riva del Garda (2014).

Anine Kruse Skatrud (f.1977) er utdannet sanger og musikkpedagog ved Norges Musikkhøgskole, og fullførte i 2007 sitt Mastergradsstudium i dirigering. Hun har tidligere vært dirigent for bl.a. Ensemble 96 og Bærum Vokalensemble. Fra 2009 har Anine vært jevnlig inne som sangpedagog og vikardirigent for Oslo Fagottkor, og dirigerte blant annet to konserter i Sydney Opera House og jubileumsforestilling på Chat Noir i 2014. Anine Kruse Skatrud har lang erfaring som kurs- og seminarholder, både i stemmebruk, korsang, vokaljazz og dirigering. I flere år har hun undervist i kordidaktikk ved Norges Musikkhøgskole, og hun jobber som sangpedagog ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole. Som sanger er Anine Kruse Skatrud mest aktuell med vokalgruppen Pitsj.

Marit Tøndel Bodsberg (f.1981) er utdannet fløytist i bunn. I tillegg har hun studert komposisjon og sang før hun tok mastergrad i dirigering og fløyte. Fra 2005 – 2008 var hun Grete Pedersens assistent i Det Norske Solistkor. Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler, blant annet Det Norske Solistkor, Vocal Art, Oslo Kammerkor og Musikkhøgskolens Kammerkor. Marit er i dag kunstnerisk leder og dirigent for Kvindelige Studenters Sangforening, kormester i RingsakerOperaen, kunstnerisk leder og dirigent for Vestoppland Kammerkor og lærer på Musikkfolkehøgskolen Viken. Under NM i kor 2012, mottok hun Dirigentprisen.

Kjetil Almenning (f.1979) er utdannet kantor og har diplomeksamen i kordireksjon fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Almenning har vært dirigent for blant annet Ginnungagap, Vestoppland Kammerkor, Norges ungdomskor og Ensemble 96. Nå jobber Kjetil som domkantor i Bergen, samt er kunstnerisk leder for vokalensemblet Vocal Art. Som sanger har Kjetil arbeidet med ensembler som Det norske solistkor, Barents International Chamber Choir, Eric Ericsons Kammarkör og Radiokören. I 2009 ble Kjetil tildelt Eric Ericson Award. Kjetil ble nominert til Grammyprisen 2011 i kategorien «Best Choral Performance» for platen «Kind», innspilt sammen med kammerkoret Ensemble 96. Platen ble også nominert i kategorien Best Surround Album.

Linn Andrea Fuglseth, se under «Kunstnerisk råd»

 

Tidligere dirigent:

Gro Bergrabb (2008)