Om Ylajali


Ensemble Ylajali ble etablert i Bodø i 2008 og består av 21 erfarne kvinnelige korsangere. Ensemblet har hatt en spennende musikalsk reise og har på kort tid gjort seg bemerket med sin positive energi og sterke vilje til å formidle musikk.

Ensemble Ylajali driver utstrakt konsertaktivitet, ofte i samarbeid med profesjonelle musikere og komponister, og jobber målrettet for å holde et høyt musikalsk nivå. Ensemblet har fokus på nyskrevet musikk og ønsker å stimulere til at nye komposisjoner for vokalensembler blir laget. Vår overordnede målsetning er å formidle vokalmusikk på et høyt nivå til så mange mennesker som mulig, både i vår egen by og ute på konsertturnéer.

Et klart høydepunkt for Ensemble Ylajali og dirigent Pål-Are Bakksjø kom våren 2014, da vi gikk til topps i både sakral klasse og i klassen for damekor under den store og anerkjente internasjonale korkonkurransen Concorso Corale Internazionale i Riva del Garda, Italia. Gulldiplomer og hhv. 25,6 og 26,3 poeng, gjorde dette til en stor opplevelse og solid anerkjennelse. Også høsten 2011 konkurrerte ensemblet, og vant da to førstepriser i den norske Landskonkurransen for kor. Våren 2013 fullførte vi vår første CD-innspilling. Innspillingen ble gjort i Røsvik kirke i Sørfold kommune, med sanger og komponist Frank Havrøy som produsent og Hans Peter L’Orange fra Store Studio som lydtekniker. Vi gleder oss til å presentere resultatet høsten 2014!

Vårt hovedfokus ligger på ren vokalmusikk av både norske og internasjonalt anerkjente komponister, og repertoaret vi velger er av høy kvalitet og skapt for vakre og velklingende lokaliteter. Samtidig jobber vi kontinuerlig med utvikling av egne ideer til nye konserter og samarbeidsprosjekter med andre artister. Vi har etterhvert opparbeidet oss erfaring innenfor et bredt spekter av sjangere. Vi har et sterkt ønske om å utvikle oss videre og skape minneverdige musikkopplevelser for vårt publikum.

Navnet «Ylajali» har vi hentet fra Knut Hamsuns roman «Sult», hvor Ylajali er kvinnen hovedpersonen i romanen drømmer om og lengter etter der han vandrer i sin elendighet i Kristianias gater.